Onze camperikelen - Kip of ei opgelostIn den beginne

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hadden wij 1 kampeermiddel. De Holtkamper Flyer. De Rolls Royce onder de vouwwagens.
Deze hebben we sinds 1990, bouwjaar 1984 ! Het tweede jaar hadden we in Frankrijk een aardige stormschade, toen bij Holtkamp een nieuwe (B-)tent laten plaatsen (gelukkig deelde de verzekering de schade). En samen met Cees een nieuw deksel gemaakt.


't is Wel 26m2 hoor.

De snelste ....

Deze is wel even mooier dan die van ons, maar ja, er zit ook een kwart eeuw tussen.

 

De keuken was in 2009 er slecht aan toe. We hadden 'm al eens verbeterd: nieuwe pootjes met wieltjes (en direkt na de eerste vakantie daarmee ook splitpennen, ergens langs de Belgische snelweg ligt zo'n poot met wiel ..). En het middenschot verlaagd omdat een nieuw kooktoestel anders niet paste.
Het plan was samen met Jan een nieuwe te maken. Dat was er nog niet van gekomen doordat ik met mijn heup wat had (zie Heupdate). We zijn in 2010 er dus gewoon mee ter kamperen geweest. Na de vakantie kwamen we een keer bij vrienden in Alkmaar, die ook een Holtkamper hadden. Een ander type, maar mét een zelfde maar dan véél betere keuken. Ik riep al bij het uitstappen uit de auto "die keuken wil ik wel ruilen".

Nog een gebakje

Nou, dat kon niet. We moesten dan de héle vouwwagen meenemen; zij waren weer gaan tentkamperen; en deze was ook zo oud, niemand wou 'm kopen. Dus wij 's nachts naar huis met een bakkie achter de auto en 2 bossen sleutels; en 'm voor huis op de stoep gezet. Onze achterbuuf kwam niet meer meer bij de volgende dag: "jullie vouwwagen heeft gejongd"

 
De truuk Was de volgende: de oude keuken ging naar ons volgende project, de "nieuwe" keuken naar onze Flyer, en het oude bakje hebben we kunnen geven aan iemand die een karretje zocht.  
     
En dan nu de truuk Van de KIP en het EI.  
 

We stonden dit jaar op camping “de Vrije Vogels” en dubden over een vaste standplaats. Dat kwam er maar niet van. En zolang je geevn vaste plaatss hebt, ga je niet; en als je niet gaat, neem je geen vaste plaats ... Echt een Kip en Ei probleem.
De vouwwagen willen we niet een half jaar in wind en weer neerzetten. En toen hing daar die advertentie: daar konden we gratis een KIP caravan overnemen. Nou, “gratiesj iesj choet”.

We hebben een KIP! 
(we hebben een kip ..)! KIP en EI probleem opgelost.
Hij zag er goed uit, redelijk muf.
Wel moesten wel wat slopen en verschonen …
Panorama

Bankjes, ruime badhok, keuken er uit.
Na het slopen komt het opbouwen, de Kip is geschilderd, de deurtjes in mooie kleurtjes, en op zijn plekje gezet.

Nieuwe vloerbedekking en gordijntjes, fris geverfd

 

 
Nieuwe gordijntjes, vloerbedekking, kastjes in hippe kleuren.

Nu is er plek om een bed van 2.10 in de lengte te plaatsen, daar pas ik tenminste in.
Het wordt mooi

Niet meer binnen koken, weg met het vocht, en straks een gashaardje er in?
Victor geniet ook.

Met hulp van de buur zijn de pootjes gerepareerd, hij kwam spontaan met de slijptol naar ons gerend.

Die rammelbak voorop gaat er af, en daar komt ... de keuken van de Holtkamper (zie boven...)

En dit is onze standplaats die we nog voor augustus (klusgustus, kougustus? bar wat een weer deze maand) en september (we hopen nog op mooi weer, echt waar) namen:

Op het plekje

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nou, 2010 was dus een mager campingjaar, dat hebben we in 2011 nog maar eens geprobeerd. Jammer hè, 't weer in augustus was ook weer prut.
We hebben een bed in elkaar getimmerd en ook daar hippe kip kleuren gebruikt:

EN op meer dan seniorenhoogte. lekker hoog, en alle luie ligstoelen en kussens er onder.
Victor heeft zo ook een eigen plek:

Ons plekje in 2011 was tegenover de plek in 2010, nu mét avondzon. Heerlijk met de billen op de zon het avondeten koken :) .

 

http://www.devrijevogelsnfn.nl/  

 
 

Deze site is gesponsord door Duijff en Hunneman; www.finplan.nl   Versie 18-11-11