Ane's Media Center "Mediading" 2006 - 2008
Ik weet niet meer hoe, maar ik hield een moederbord met een Athlon XP1800 over. Een tijdje daarvoor kochten we een nieuwe stereo-set, de oude was na 25 jaar echt aan vervanging toe. We vonden een paar fantastische speakers bij http://www.piedpiper.nl/ ! Maar ja, als je niet van deze tijd bent, koop je een CD-speler in plaats van een DvD-speler. Gompie. Dus speelde ik DvD's af via de PC (da's in je uppie, ook niks an), of via de TV, met een pokkegeluid. Dus .... als je nou eens een MediaCentrum koopt bouwt? 
Dan heb je tegelijk een HD-recorder!
Wat heb je dan verder nodig? Grotere HD dan die ouwe 20GB. Videokaart, RadioTV kaart. Eeeh .... een tower onder de stereo lukt niet. Er moet een desktop-kast komen. Ha, een 2dehands Pentium 2 gevonden. Inhoud weer als 2dehands verkopen, en dan met de kast aan de slag.
in actie 11-12-2006
http://www.piedpiper.nl/

Ik had dus liggenr:

Daar heb ik aan toegevoegd:

De Siemens Scenic Pro D7 (ex monitor en plaatje gekocht ...)

 

Hij bleek echter vaal-licht-groen te zijn. Groene schuivertje er af, en toen de hele kast mat zilver gespoten.

 

 

Wel de ideale maten (43cm) om bij een stereo set te passen. Maar wat er in die gleuf moet?
Bankpas van de luisteraar lijkt me ....


Even nog een blik in het inwendige:

 ze weten het aardig in elkaar te stampen die HD bovenin is wel leuk gevonden en hier al 't andere mobo er in, de hd komt boven
de dvd
Hier zo goed als klaar helendal volgepropt , hier zie je de 3e fan goed ietwat voller dus Je ziet iets van de HD-silencer..
hier mijn eigen badge (en hiernaast de MCE badge) de Dvd speler met verwisselbaar front , die kun je overspuiten. en zo istie compleet.
Hier zie je de pootjes goed. In de stereo-kast komen er stukjes schuim onder, tegen het meeresoneren van die kast. (Hier was de diskette drive nog niet gespoten). Ik gebruik 't liefst BeQuiet of Nesteq / Elan Vital voedingen. Stil en stabiel, met het hoogste rendement Een Audigy LS in plaats van de AC97-on-board. Dat klinkt toch stukken beter!. Op eBay gekocht voor $0,01 .... (plus $19 verzendkosten ...)

Hiermee krijg je de HD goed stil.  en hiermee krijg je een 12cm fan op een 8cm koeler Papst 4412 F / 2GLL, 16dB dat is stil !
Dat gat aan de zijkant? Tja, ik kreeg 'm perfect stil met 2 x 12 cm fans en de BeQuiet voeding. Maar in een 1/2 uur liep de temperatuur teveel op (nu mag een AMD heet worden, maar 't werd echt heet, ook in de kast). Wat heet, "in de kast". Vooral als de PC in de kast bij de stereo stond kon de warmte niet weg.  Met karton een nepkast er omheen gemaakt, en met stukken schuiven en proberen ... dat gaat zorgde voor 5 graden temperatuur daling.
Ik was nog niet tevreden, en op aanraden van Boris toch een gat in de bodem gezaagd. Ook daar een 12cm fan in en ja hoor. Stil en voor een AMD koel (na een halve dag draaien) maar 50 graden!. 

Radeon Tip :
De Ati Radeon 9200 kan volgens MS niet onder Windows MCE (DX mogelijkheid onvoldoende?) Deze truuk deed 't wel:
1. Installeer de Catalyst drivers.
2. Installeer .NET Framework.
3. Installeer MCE Customizer (zet na installatie de videokaartcheck uit / www.mcedev.com ).

TV out Tip:
Voor een PC naar TV verbinding moet je nog uitzoeken hoe je die TV-out aan de praat komt. Dat vond ik op internet, ik moest wat aanpassen, en in het kort:
1. Ati Catalyst Control Center, kies Display Options.
2. Vink aan Force TV detection.
3. Catalyst Control Center kies  Display Manager, sleep de extra monitor naast de eerste, klik op Clone.

Customizer Tip:
Nu ik toch aan 't tweaken was:
http://download.microsoft.com/download/f/9/8/f98324fd-15b8-4e16-9a55-c4cb824fa790/TweakMCE.msi Tweak MCE gives you access to systems settings and options not normally exposed in the Windows XP Media Center Edition user interface, including remote control settings, Skip and Replay time customizations, user interface options, and more .... Voorbeelden van toepassingen die nu mogelijk zijn:
* Ik kan nu het weer(bericht) via MCE bekijken vai een plugin..
* Ik kan mijn eBay via MCE in de gaten houden; o
p http://www.scendix.de kun je een eBay plugin downloaden.
* En hier http://home.versanet.de/~mfuetterer/inStantby_nl.zip los je het probleem op wat sommigen hebben, nl. dat MCE niet op standby wil (
http://www.mce-community.de/forum/index.php?showforum=185 ). Nu in 3 tellen nadat ik op de MCE UIT knop druk! De uit-knop staat hieronder links in het midden:
Naast de afstandsbediening
(een HP, die heeft sneltoetsen voor Radio TV DvD etcetera, reuzehandig,
zal ik 'm via het netwerk bedienen. Een programma'tje als Radmin ( www.radmin.nl ) kost een paar tientjes, en kan zelfs via Internet de bediening van de PC overnemen, mits je de IP-adressen weet.
Ik heb een extra MSN account gemaakt met mijn HCC email-adres, en laat (gewoon een kale basis) Messenger meestarten bij het opstarten. Waarom? Omdat dan iedereen in ons netwerk kan zien dat "Media001" aan staat. Want dan kun je daarvandaan je Media ophalen of opslaan (Plaatjes, audio , filmpjes (cabaret zelfs een eigen map), de Nero database).

Ik kocht op de HCC dagen 24-11-2006 een Video-link VL88. Daarmee kun je draadloos audio- en videobeelden door je huis sturen. Ik wou geluid en beeld van de PC naar de TV sturen + het geluid direkt doorkoppelen aan de stereo. 't Laatste was een makkie, de PC staat bij de stereo. Ik liep echter tegen een ander probleem aan: de Dvd-speler in de PC pakt maar alleen regio 1. Hop een 2e er even in; die bleek alleen regio 2 te pakken ()*&^)*&^%$ ....

Daarnaast bleek de Radeon 9200 een TV-out aansluiting te hebben die een dermate afwijkend stekkertje had, dat ik daar niets van in voorraad had. Wel zit er in een andere PC ook een 9200 met wel een goede aansluiting, maar om nu 2 PC's ... nou ja ... er was een PC-discount in Amsterdam 16-12, en Boris moest in de buurt voetballen. Nou: op die heeeeele beurs was 1 stand met 1 zo'n kabeltje!
LOL: kabeltje 9 euro - entree 5 euro - prkeren RAI 12 euro = dr kabeltje. Komt zometeen terug ....

De Video-Link andersom gezet, geluid van de TV naar de PC. Want de DvD speler daar (die ook DivX enzo speelt) is regiovrij. Opgelost, op 1 jammerheid na: foto's en filmpjes op de PC moet ik nu toch fikken om af te spelen via de TV. Hmmm ooit heb ik een dubbele oplossing!
Ja - dat kabeltje van 9 euro + + was nu weer overbodig. Goh.
Fabrikant van de VL88 is www.bmb-home.com = http://www.bmbelectronics.eu Ik vond ‘m alleen te koop in DE: http://www.mein-einkaufsladen.de/multimedia/funk-audio-videosender/24-ghz-profi-video-link-plus-dual-input-vl88-set.html
 

Januari 2006 vond ik op eBay nog een Video zender, voor 20 euro + 9,90 verzendkosten gekocht. Moet nog aangesloten worden. Nou kan ik toch dat dure kabeltje gebruiken.
Ondertussen wordt het dan wel een aansluitzooi achter de PC.
Audio In: zowel voor een VideoLink vanaf de TV als voor opnemen vanaf de Stereo.
Audio Uit: ook voor een VideoLink naar de TV (i.c.m. de TV-uit van de videokaart) en naar de Stereo. Van die schakelkastjes gekocht, goedkoopste kwamen uit Australie (incl. verzendkosten 7,70 p.st.)

  nog even op mijn buro.
En toen
27-12-06 was de dag: alles op zijn plek, DvD met Bert Visscher opgezet (DvdDivx speler bij de TV). Geluid via de stereo, hartstikke fijn!
Hier zie je 't in volle glorie, en zie je tevens hoe ik alles op uitschuifbare planken heb staan om bij de bedrading te komen.

Kleinigheidje opgelost: een antenneversterker is nu wel nodig, 2 radio's en 1 TV op die aansluiting is teveel. Ik moet alleen de zooi uitbouwen om er bij te kunnen, er moest ook weer een extra contactdoos komen voor de videolinks en de antenneversterker ... Wel zit alles achter een overspanningsbeveiliging!


MEDIADING = EXIT.
Sinds voorjaar 2008 heb ik ook een Freecom Netwerk MP35 MediaPlayer. Die zet je bij de TV, en speelt alle Media af (ook de kopie van je DvD die je op de harde schijf zet!). En de TV had ik al via de Video-link aan de Hifi gekoppeld. De MP35 Is stiller goedkoper en kleiner dan welke MediaCenter. Kun je op het LAN aansluiten (en de duurder versie ook nog Wifi). Heb je een NDAS er bij, via LAN data verplaatsen.

M'n nichtje had nog een rammelbak, die is nu opgestoten in de vaart der volkeren.


Deze site is gesponsord door

Duijff en Hunneman; www.finplan.nl .

sponsor van deze site

Voortaan zoeken zonder
uw privacy prijs te
geven?

All the prutsers work in vain, 'cause windows strikes again ..  01-10-2008