WWW.ELKOM bij www.duijff.nl


LINKS

De homepage van Ane Duijff . Kijk voor zakelijke info op www.finplan.nl .

NIET RECHTS

T'rug naar huus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

15-12-2008
Ik heb geprobeerd de eenzijdige overeenkomst met de AFM op te zeggen, en ons kantoor onder toezicht van de VWA (Voedsel en Waren Autoriteit) te brengen.
Dat zou ons een heleboel geld besparen: geen toezichtskosten (1) meer, geen cursussen van SEH / WFT / DSI meer, geen Kifid verplichting (2). 
Jammerlijk is dat mislukt. Die AFM toezicht is ons eenzijdig door de overheid opgedrongen, en zolang we de koffie gratis aanbieden als je een polis afsluit kunnen in plaats van misschien andersom?: De VWA kon ons niet accepteren, we doen niks op dat gebied, "we schenken te weinig koffie".

Het idee ….. als ik nou een koffieshop begin (nee geen blowzooi, dan wordt, lees de krant van vandaag maar, mijn Postbank rekening per direkt opgeheven door de ING als ik zo'n shop heb)?. Kopje koffie voor 50 euro en gratis een AVP. Kunnen we daar iets moois van maken?

(1) De kosten van de AFM
zullen in 2009 weer 40% stijgen. Ik geloof dat ik mij herinner dat er ene Balkenende ooit beweerde dat de kosten 40% zouden dalen? Nou weet ik ondertussen beter: als de overheid iets roept, reken op het tegengestelde. Minder kosten = meer, minder rompslomp = meer; etc.

(2) Kifid en Bindend advies.
Levensgevaarlijk voor je kantoor. Ik was al voorstander voor het aansluiten bij een klachteninstituut voordat Kifid er was, dat geeft de klant bij geschillen of zwaarder: conflicten, een voordelige mogelijkheid om een onpartijdige partij in te schakelen. Maar er zijn 2 zaken waar we over hikken:
1. Bindend advies. Standaard is het Kifid advies bindend, d.w.z. de partijen (klant en wij) moeten zich aan het advies houden. Wij hebben geopteerd voor niet bindend. Want let op:
2. Beroep. De klant mag nog steeds in beroep, wij niet als we voor bindend advies hebben gekozen. Dat kan heel vervelend zijn als je overtuigd bent dat de uitspraak niet goed is.

Graag lig ik lekker lui op 't strand in de zon ..... Voor mijn Ausweis mocht ik niet lachen  (zou ik ook niet doen voor een Ausweis ...)

     
Deze site is gesponsord door Duijff en Hunneman; www.finplan.nl .

sponsor van deze site

Voortaan zoeken zonder
uw privacy prijs te
geven?